Dükkan Açmak İçin Devlet Desteği Almak

Dükkan Açmak İçin Devlet Desteği Almak adına nereye başvuruda bulunulmalıdır. Kimler devlet destekli iş yeri açma imkanına sahiptir. Dükkan açmak adına verilen hibe, faizsiz kredi ve düşük faizli kredi imkanları hakkında bilgi sahibi olmak isteyenler. Kosgeb tarafından verilen iş kurma hibe ve destekleri hakkında merak ettikleriniz. Sizde aşağıda belirttiğimiz devlet desteği almak ile ilgili bilgi sahibi olarak bu tür imkanlardan yararlanma imkanına sahipsiniz.
Kosgeb İş Yeri Açma Desteği Almak
Ülkemizde orta ve küçük ölçekli işletmeleri desteklemek, yeni girişimci adaylarının desteklenmesi ve kalkındırılması adına en büyük destek kosgeb tarafından verilmektedir. Yeni bir iş kurmak veya dükkan açmak isteyenlerin büyük bir bölümü bu kuruluştan verilen desteklerden yararlanmıştır. Girişimciliğin özendirilmesi ve girişimcilerin birer başarılı işletme sahibi olmaları adına bu destekler verilmeye devam etmektedir. Son dönemde bu alanda verilen destekler 2 ana başlık altında değerlendirilmektedir. İsterseniz önce bu iki ana konu hakkında biraz açıklama yapalım.
Geleneksel Girişimcilik Destekleri (65.000 TL)
Dükkan açmak adına verilen hibe desteklerinden yararlanmak isteyenlere 65 bin lira geri ödemesiz destek verilmektedir. Verilen bu destek Geleneksel Girişimcilik Desteği olarak uygulanmaktadır. Yapılacak olan işin Geleneksel Girişimcilik listesinde bulunan iş kolları arasında olması gerekmektedir. Dükkan Açmak İçin Devlet Desteği Almak isteyen ve gerekli şartları taşıyanlara 4 farklı zaman ve farklı isimde verilen destekler 65 bin lirayı bulmaktadır. Bu destek ödemelerinin nasıl yapıldığı ile ilgili görseli inceleyerek gerekli bilgi sahibi olabilirsiniz.
İleri Girişimcilik Destekleri (365.000 TL)
Stratejik öncelikli iş kolları olarak belirtilen iş alanlarında girişimde bulunacak olanlara verilen bir destektir. Teknoloji seviyelerine göre belirlenen işler arasında bir ileri girişimcilik iş fikrine sahip olanlar 165 bin lira ile 365 bin lira arasında destek alabilirler. Verilen destekler toplamda 2 seneye yayılmış ve 2 dönem performans değerlendirilmesine tabidir. Bu imkandan yararlanarak teknoloji alanında bir iş kurmak isteyenlerin yararlanabileceği bu imkan ile sizde geri ödemesiz hibe desteği alma imkanına sahipsiniz.
Dükkan Açmak İçin Kosgeb Hibe Başvuru Şartları
Yukarıda belirttiğimiz 2 farklı girişimcilik desteklerinden yararlanmak isteyenlerin öncelikli olarak bir takım şartları taşıması gerekmektedir. Bu alanda alınacak olan destekler için başvuru yapacakların olmazsa olmazı Girişimcilik sertifikasıdır. Bu sertifikaya sahip olmayanlar maalesef bu tür imkanlar için başvuruda bulunamazlar. Bu belgeyi almak isteyenler örgün veya uzaktan eğitim ile bu belgeyi hemen alabilirler. Toplam 32 saatlik bir ders uygulamasında oluşan bu belgeyi aldıktan sonra verilen desteklerden yararlanmak adına başvuruda bulunabilirsiniz.
Girişimcilik belgesine sahip olunduktan sonra taşınması gereken şartların neler olduğunu kısaca sıralamak gerekirse;
- Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşı olmak
- 18 yaşından büyük olmak
- Girişimcilik belgesine sahip olmak
- Yapılacak olan işin desteklenen işler listesinde olması
- Geleneksel veya ileri girişimcilik desteklerinden birisini tercih etmek
- Geçtiğimiz yıllarda verilen bu destekten yararlanmamış olmak
- Kendi üzerine kayıtlı aktif bir iş yerinin olmaması
- Herhangi bir iş yerinde sigortalı olarak çalışmıyor olmak
Yukarıda belirttiğimiz şartları taşıyanlar Dükkan Açmak İçin Devlet Desteği Almak adına kosgeb birimlerine şahsen başvuruda bulunabilir. Bu desteğin yanında özel ve devlet bankalır tarafından çok düşük faiz oranı ile iş yari kurma kredileri bulunmaktadır. Başta Halk Bankası olmak üzere Vakıflar Bankası, Akbank ve Şekerbank bu alanda destek vermeye devam ediyor. Sizde düşük faizli iş yeri açma kredisi alarak uzun vadeli taksit ödemeleri ile işiniz için gerekli finansman desteğini kolaylıkla alabilirsiniz.
Henüz yorum yapılmamış.