Çoban Desteği Nasıl Alınır

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından verilen Sürü Yöneticisi Desteği şartları nelerdir. Kimler bu destek için başvuruda bulunabilir. Sürü Yöneticisi Desteği Ne kadar. Sürü sahipleri bu destekten yararlanmak için hangi şartları taşımalıdır. Sürü Yöneticisi (Çoban) Sertifikası nasıl alınır. Başvuru şartları nelerdir. Sürü yöneticilerine destekleme ödemesi ne şekilde ve ne zaman yapılır. Bu konular hakkında tüm merak ettiğiniz soruların cevabını Çoban Desteği Nasıl Alınır başlığı ile paylaşmak istiyorum.
Sürü Yönetimi Desteği Şartları Nelerdir
Hayvancılık alanında verilen desteklerden birisi de Sürü Yöneticisi Desteği olarak verilmektedir. Bilindiği üzere kırsal alanda küçükbaş hayvancılık yapanlara Devlet Hibe vermektedir. Bu destekler hayvan alımından yem alımına kadar birbirinden farklı alanlarda yapılmaktadır. Bu alanda yapılan desteklerden en dikkat çekeni ise Çoban Desteği (Sürü Yöneticisi Desteği) olarak bilinir. Sahibi olduğunuz küçükbaş hayvanların bakımı için çalıştırılan sigortalı ve kayıtlı kişiler için tarafınıza destek verilmektedir. Tabi ki her destekte olduğu gibi bu destek içinde belirli şartlar bulunmaktadır. Çoban Desteği Nasıl Alınır sorusuna bu şartları açıklayarak devam etmek gerekir.
- Küçükbaş hayvanların bakımını üstlenecek olan kişinin Çobanlık (Sürü Yönetimi) Sertifikasına sahip olması gerekmektedir
- Sahip olduğunuz hayvanların TÜRKVET Hayvan Bilgi Sistemine kayıtlı küpelerinin bulunması gerekmektedir
- En az 200 baş küçükbaş koyun veya keçiye sahip olmalısınız.
- Destekten yararlanmak istenilen çobanın o yıla ait kesintisiz en az 6 aylık SGK primlerinin yatırılmış olması
Yukarıda belirtilen şartları taşıyan sürü sahipleri Çoban Desteği Başvurusu için aşağıda belirttiğimiz evrakları hazırlayıp başvuruda bulunması gerekmektedir.
Çoban Sertifikası Nereden Alınır
Çoban Desteği Nasıl Alınır sorusu için hayati önem taşıyan sürü yönetimi sertifikası Halk Eğitim Müdürlükleri Tarafından verilmektedir. 18 yaşından büyük olan, okuma yazması olan, emekli olmayan ve bu işte aktif olarak sigortalı olarak çalışan herkes bu belgeyi almak için başvuruda bulunabilir. Halk Eğitim Müdürlükleri tarafından talebin olması halinde yıl içerisinde her dönem açılabilen bu kurslara katılan ve başarılı olanlar bu belgeyi almaya hak kazanır. Bu belge sahibi olmayanlar maalesef bu imkandan yararlanmak adına başvuruda bulunamazlar. Sizde bu tür bir imkandan yararlanmayı ve bu alanda çalışmayı düşünüyorsanız bu kurslara katılmalısınız. 104 saatten oluşan bu kurslar ücretsiz olmak ile birlikte kurs bitiminde yapılacak olan sınavda başarılı olanlar bu belgeyi alabilirler.
Çoban Desteği Başvurusu
Çoban Desteği Nasıl Alınır sorusu için yukarıda belirtilen şartları taşıyanlar başvuruda bulunabilirler. Başvuruların kabul edilebilmesi adına yukarıda belirtilen kriterleri taşıyor olmanız gerekmektedir. Başvurular kayıtlı olunan İl / İlçe müdürlüklerine yapılmaktadır. Başvuruda bulunacak olanların aşağıda belirtilen belgeleri yanlarında bulundurmaları gerekmektedir.
- İşletme sahibinin nüfus cüzdanı fotokopisi
- Çobanın nüfus cüzdanı fotokopisi
- Sürü yöneticisi sertifikası
- İşletmede istihdam edilenler çobanlar için iş sözleşmesi örneği
- Köy veya mahalle sürülerine otlatan çobanlar için sürü sahiplerinden en az 2 sinden alınan muhtar onaylı muvafakatname
- Çalışan çoban işletme sahibinin akrabası / eşi veya 1. dereceden akrabası ise işletme sahibinin taahhütnamesi
- Çobana ait sigorta primlerini gösteren e-Devlet kapısından alınan kare kodlu (6121.12 küçükbaş hayvan koduna haiz) sigortalılık hizmet döküm belgesi
Yapılan başvurular kurum tarafından incelenir ve verilen bilgiler çerçevesinde yapılan iş yerinde kontrol edilir. Başvurusunda herhangi bir sorun olmayanlar listeye asılır ve çoban desteği ödemesi yıl içerisinde yapılır.
Henüz yorum yapılmamış.